Avgiftshöjning till hösten

Vi hoppas att alla haft en skön sommar och kunnat ha det bra trots mycket regn. Under hösten kommer avgifterna att höjas pga att svensk ekonomi har förändrats mycket på senaste tiden. Det och några till nyheter kan du läsa om här.

Som alla säkert känner till, så har svensk ekonomi förändrats mycket. Riksbanken har höjt styrräntan kraftigt, inflationen nått höga nivåer och kostnadshöjningar drabbat oss gemensamt. Detta påverkar i hög grad bostadsrättsföreningar, eftersom räntor för lån skjuter i höjden, kostnader för el, vatten, sophantering och inte minst fjärrvärme m.m. ökar.

Styrelsen har gjort en genomgång hur detta påverkar föreningens kommande ekonomi och konstaterat att vi för att klara situationen, måste höja våra månadsavgifter omgående.

Vi bedömer att en 10%- ig höjning är vad som behövs och har därför beslutat att från 1 oktober i år genomföra höjningen, vilket innebär att kommande utskick av avier i september räknas upp med 10%.

Styrelsen vill också flagga för att någon ytterligare höjning under våren 2024 kan bli nödvändig. Vår ambition är dock att i möjligaste mån hålla ökade månadskostnader nere.

Läckande element

Under senaste tiden har vi haft flera incidenter av läckande element vilket lett till vattenskador i golvet. Bra om vi alla kan känna lite på elementen och titta under på golven om det ser ut att komma vatten från dem. 

MSB har inspekterat våra skyddsrum

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har varit här och inspekterat våra skyddsrum i 10:an och 14. Vi fick godkänt, vilket känns betryggande. Med tanke på rådande läge i världen samt ökat terrorhot är det bra att se över vad man har i sina källarförråd. Källarna ska utrymmas på 48 timmar om det värsta skulle hända. Då är det bra att redan innan ha rensat bort lite saker som man kanske inte behöver. 

Boappa under hösten

Under hösten kommer vi prova ett nytt kommunikationssystem som heter Boappa. Systemet kommer att underlätta kommunikation med styrelsen, men också mellan grannar. 

En inbjudan med instruktioner kommer till alla boende inom kort.