Nyheter december 2023

Vi ska börja sortera matavfall efter nyår, det innebär en del förändringar. Här kan du läsa om det och alla nyheter som är på gång just nu. 

Sortera matavfall
Från och med 2024 blir det obligatoriskt för alla i Sverige att sortera matavfall. Matavfallet ska slängas i särskilda behållare i soprummet. Boende i port 14 slänger sitt matavfall i soprummet 14 b. Boende i port 10 och 12 använder soprummet i port 10. Sopskåpet utanför port 12 kommer att tas bort. Sopnedkasten kommer att stängas så vanliga hushållssopor ska slängas i samma soprum som matavfallet. Dörren till soprummet kommer att stå olåst, därför är det extra viktigt att porten stängs ordentligt. 

Pizzakartonger, stora plastflaskor för tvättmedel eller andra skrymmande saker ska bäras bort till sopstationen i slutet av Södra Långgatan.

·   Släng ditt matavfall i den bruna papperspåsen istället för i vanliga soppåsen.

·   Släng den bruna papperspåsen med matavfallet i det bruna kärlet för insamling av matavfall istället för i vanliga sopkärlet.

Du som boende kommer få ett startpaket bestående av behållare och papperspåsar att lägga matavfallet i. Mer information kommer om det. Läs mer på Solna stads hemsida https://www.solna.se/boende--miljo/avfall-och-atervinning/matavfall

Tvättstugor
Vi kommer se över våra tvättstugor så att det finns aktuella informationsskyltar uppsatta om förhållningssätt och regler. Nya sopkärl kommer att placeras ut för att vi även i tvättstugan ska kunna sortera avfall. Just nu blandas plast, textilier samt ludd från torkskåp och torktumlare. Alla behöver ta ansvar för vårt miljöarbete. 

Boappa
Vi i styrelsen började förbereda föreningens hemsida via Boappa Vi har tagit beslut att vi avvaktar med att börja använda Boappa då ett annat system är på gång. Mer information kommer. 

Motioner
Vill du lämna in en motion till föreningsstämman? Använd vår mall för motioner som ligger på vår hemsida https://flustret19.bostadsratterna.se/ under nyheter. Lämna din motion skriftligen senast 31 januari till styrelsen, genom att mejla till flustret19@gmail.com eller genom föreningslokalens brevlåda på Gustafsvägen 12, en trappa ner.

Läckage från elementen
Under hösten har MH-drift utfört en inventering av alla element i huset, efter att vi haft flera kostsamma läckor. Ett arbete har påbörjats att göra en analys av vilka element som behöver bytas ut snarast och i framtiden. Mer information kommer.

Garaget
Från 1 december i år har vi en ny hyresgäst i garaget Gustafsvägen 14. Företaget heter 08 Lyft AB och ska förvara större lyftanordningar och maskiner. 

Valberedning
Efterlyses! Vi letar efter en person till valberedningen då vi saknar en representant pga flytt. Vi bryr oss om vår förening, vår fastighet och vårt hem. Uppdraget i valberedningen är att hitta lämpliga personer att ingå i styrelsen. Välkommen med intresseanmälan till styrelsen.

Tung snö på balkonger
Nu när det snöar, och töar, så kan snön som lägger sig på balkongerna bli väldigt tung. Därför är det bra att försöka skotta ner snön. Ta gärna hjälp av en medlem i familjen som kan stå nedanför och hålla vakt ifall någon kommer. Man kan också be en granne.  

Till sist…

Vi vill hälsa alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Julhälsningar från Styrelsen