Rensa i källarförråden

Utifrån det rådande läget i världen är det viktigt att kunna ställa i ordning skyddsrummen i våra hus. Skyddsrummen används idag som källarförråd. 

Det finns två skyddsrum i vår förening - ett på Gustafsvägen 10 och ett på Gustafsvägen 14. Om Sverige blir angripet behöver vi inom 48 timmar kunna ta bort allt som finns i källarförråden och återställa dem som skyddsrum. Vid eventuell utrymning kommer allt i källarkontoren tas bort, även lägenhetsbundna inhägnader. Det innebär att vi i husen behöver se över innehållet i våra källarkontor. Därför har styrelsen beställt en container för att de som vill slänga saker får möjlighet att göra det, utan att ta sakerna till återvinningscentral. Det går även bra att rensa om man har ett vindsförråd eller ett källarförråd som inte är i ett av skyddsrummen. 

Containern kommer att stå utanför huset från fredagen den 30 september till söndagen den 2 oktober. 

I containern får du kasta blandat avfall som papper, trä, plast, metaller, textilier och icke brännbart (t.ex. mineralull, tegel, sten och betong). I containern får du inte kasta asbest, elektriskt- eller elektroniskt avfall, produkter med freon, ljuskällor, hushållsavfall, däck eller farligt avfall (t.ex. målarfärg och kemikalier).

 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen BRF Flustret 19