SE HIT! Dags för utbyte av husens elkablage

Som ett led i uppföljningen av det besiktningsprotokoll som låg till grund för köpet av våra fastigheter är det nu dags att genomföra utbyte av husens elkablage och elcentraler (proppskåp) i samtliga lägenheter.

I samband med detta kommer även 3-fas att installeras i lägenheterna. Detta innebär att vi kommer att kunna utnyttja moderna spisar och fler hushållsmaskiner än vad som går idag. Köken kommer dessutom att kompetteras med belysning över diskbänk och köksbänk.

Om du önskar ytterligare uttag i din lägenhet beställs sådana direkt av montören när han är hos dig. Dessa extra beställningar monteras med utanpåliggande kabel och kontakter och kan således inte fällas in i väggarna. Eventuella tilläggsbeställningar betalas av medlemmen själv.

Observera att efter slutfört arbete kan det hända att äldre lampor och elapparater inte är kompatibla längre beroende på att en känslig jordfelsbrytare kan slå av strömmen.

Styrelsen har tagit in fem offerter vilka har utvärderats och referenser tagits. Efter noggrann genomgång föll valet slutligen på AB Täby Elinstallationer.

Arbetet kommer att utföras i två etapper.

  1. Byte av elkablage (omtrådning), jordade vägguttag, nya strömbrytare, takuttag och ny lägenhetscentral med jordfelsbrytare.
     
  2. Förberedelse och inkoppling av 3-fas. Förberedelse innebär att nya kablar kommer att dras från källaren via trapphusen. Härvid kan det förekomma borrning vilket kan orsaka en del buller under en kort period.

Etapp 1 startar vecka 6, 2017, på Gustafsvägen 10, därefter följer Gustafsvägen 12 och Gustafsvägen 14. Närmare information om tidplan och nyckelhantering kommer att ske löpande.

Etapp 2 startar vecka 13, 2017, på Gustafsvägen 10.

De boende ombeds att underlätta för montörerna genom att flytta undan möbler, bordslampor och taklampor samt tömma hatt- och skohyllor där proppskåpet sitter. Arbetet tar ca 1-2 dagar per lägenhet med ett kort återbesök för inkoppling av 3-fas och besiktning efter 3-4 veckor. Då kommer också de spisar som är 3-fas att kopplas om för 3-fas.

Observera att lägenheten kommer att vara strömlös under arbetets gång men att strömmen slås på innan montören lämnar lägenheten.

Vi ber om er förståelse för de besvär detta innebär, men vi kommer att få ett säkrare och effektivare elsystem i våra hus. Vi vill också be så mycket om ursäkt för den korta frist som dessvärre drabbar vissa boende i husen.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta styrelseledamoten Gösta Svensson, 070-860 46 39.

Vänligen,
Styrelsen